top of page

Pieter wordt muzikaal verrast.

Het idee ontstond op de fiets. “Wat als ik nou vanuit mijn kofferbak muziek kom brengen bij de mensen thuis?” schoot door mijn verwaaide hoofd. Zo gezegd, zo gedaan.

Mobiele muziek box in de kofferbak (wat ik op zijn Brabants overigens kattenbak zou noemen), Tank vol, muziek verzamelen en ready to surprise!

De zon schijnt een beetje door de luxaflex heen en Pieter begint net aan zijn zaterdagochtend ritueel (het lezen van zijn oude vertrouwde papieren krant), wanneer de bel gaat. Op zijn pantoffels schuifelt hij over de parketvloer naar de voordeur. Zodra hij de klink verlost van het slot, hoort hij zijn naam roepen. Vanuit de kofferbak van de voor hem onbekende auto, klinken de eerste akkoorden van zijn favoriete Elvis plaat. Pieter zet een stap zijn oprit op.

Terwijl de intro van het lied nog speelt, zegt de zangeres naast de bumber. “Pieter, ik heb een muzikale verrassing voor je. Namens Marianne wil ik jou een hele fijne verjaardag wensen. Ze vindt het onwijs jammer dat ze er dit jaar niet bij kan zijn. Maar wenst je heel veel liefs vanuit Curacao”. En terwijl de zangeres haar eerste zinnen zingt, springen de tranen in Pieters ogen.

Die maken al snel plaats voor een brede glimlach. Hij gooit zijn pantoffels aan de kant en moonwalked op zijn sokken de oprit af. “Wat een muzikale verrassing!,” roept hij.

Comments


bottom of page