top of page

Milène zingt verhalende, Nederlandstalige liedjes waarin de genres kleinkunst en country- pop elkaar ontmoeten. Geïnspireerd door artiesten als Acda en de Munnik, Stephanie Struijk en Dolly Parton released ze vanaf najaar 2023 haar eerste EP. Het schrijven van muziek liet ze voorheen liever aan anderen over. Want haar kracht lag volgens haarzelf meer bij het  performen. Totdat ze toch de pen oppakte en andermans muziek begon te vertalen. Door samenwerkingen met andere artiesten kwamen haar theatrale teksten - met thema’s als: ‘Afscheid’ en ‘Thuiskomen’ - én de aanstekelijke melodieën in haar hoofd tot leven.  

 

Na haar carrière in verschillende theaterproducties, toert ze sinds 2021 met het door haar geproduceerde theaterconcert ‘Voor mijn part Dolly’ door de Nederlandse theaters. Haar liefde voor Dolly Parton en countrymuziek in het algemeen floreerde en vormde het startpunt voor haar eigen sound-ontwikkeling. Milène’s stem wordt vaak omschreven als zó bijzonder helder dat het je ziel binnendringt. Haar charisma doet de rest. 

Biografie

De van oorsprong Brabantse Milène (30) zong eerder dan dat ze sprak. Na verscheidene vooropleidingen studeerde ze in 2014 af aan het Rotterdams Conservatorium, Codarts. Sindsdien schittert Milène op verschillende, internationale podia. Ze was te zien in producties van o.a.: Toneelgroep de Appel, Holland America Line Cruises, Sesamstraat, Chaplin - de musical en Belinda King Productions. 

 

Met haar glasheldere stem en sprankelende voorkomen, raakt Milène haar publiek in beeld en geluid. Een vleugje zelfspot hier, een enthousiaste glimlach daar en altijd de intense noodzaak om middels muziek naar verbinding te zoeken. 

 

Milène zingt bij Stichting Diva Dichtbij voor mensen met dementie.  Met haar ‘Kofferbakconcerten’ verzorgt ze muzikale verrassingen aan huis. In de zomer van 2021 was ze te zien in SBS6's zangprogramma BEAT ME, waar ze maar liefst 4 keer haar tegenstander(s)versloeg.

 

Sinds 2021 tourt ze met haar muziektheatervoorstelling ‘Voor mijn part Dolly’, waarmee ze een ode brengt aan haar idool Dolly Parton.

bottom of page